Presunúť na hlavný obsah

Farba outfit nerobí. Zaostrite na detaily!

Štýlové nákupy

Pôsobivý celok tvoria starostlivo nakombinované (a nie prekombinované) detaily. Preložené do módneho jazyka: nikdy nepodceňujte silu originálnych doplnkov a odvážnych kúskov.

Október v rubrike Štýlové nákupy v Poluse sme síce poňali modro, no určená téma v žiadnom prípade nelimitovala náš produkčný tím v kreatívnych nápadoch. Dnes vám prinášame inú, nemenej šik variáciu modrého motívu v znamení kontrastov a neprehliadnuteľných textúr. Ak ste sa doteraz necítili na huňatú kabelku, možno práve tento článok bude správnym impulzom na to, aby ste vystúpili zo svojej módnej komfortnej zóny. Prečo nie?!

Dvadsaťročná Hanka, dcéra štýlovej Hanky z minulého vydania našej rubriky, nie je veru vizuálnou kópiou svojej mamy. Typovo inklinuje skôr k jeseni, zatiaľ čo mama k zime, a hoci úsmevom a očami rovnaké gény nezaprú, jedinečnosť imidžu si obe Hanky strážia. 

Mladá študentka medicíny trávi viac času nad skriptami než obehávaním nákupných centier, o to viac si užila osobný servis imidžových poradcov z Polusu. 

ÚČES: Hanka je ukážkový jesenný typ s pleťou, ktorá sa ľahko opáli a dlhšie si udrží prirodzene hnedý nádych. V spojení s hrdzavou hrivou je to závideniahodná kombinácia. Alebo nasledovaniahodná – to znie inšpiratívnejšie, čo poviete? Ak ste, podobne ako Hanka, siahli po výraznom vlasovom odtieni, myslite na to, že na seba púta viac pozornosti a každá chybička krásy o to viac „zasvieti“. Nemusí, pokiaľ sa budete o chemicky upravované vlasy príkladne starať. V kaderníctve BENDLER Hair by Paviel v Polus City Center sa Hanky ujala hairstylistka Denisa, umyla jej vlasy kvalitným vyživovacím šampónom určeným špeciálne pre jej typ a použila ošetrujúci balzam. Vlasy jemne presušila a následne vytvarovala do objemných vĺn pomocou širokej kulmy. Tak dosiahla nadýchaný tvar účesu a vďaka ošetrujúcim prípravkom zvýraznila ich lesk.

TIP kaderníčky: „Mnohé dámy zabúdajú na to, že aj nesprávny spôsob česania oberá vlasy o ich prirodzený lesk a zdravie. Samozrejmou výbavou v kúpeľni by mala byť kefa s prírodnými štetinami. A keď už máte kvalitný základ, doplňte to dobrým postupom – vlasy nikdy nečešte mokré alebo vlhké po umývaní, aby ste nepoškodili ich povrchovú štruktúru. Tiež je šetrnejšie česať vlasy odhora nadol, no robiť to postupne, a to tak, že budete predlžovať záber česanej plochy až ku korienkom. Ak ich potrápite česaním jedným ťahom po celej dĺžke pramienkov, síce ušetríte minútku či dve, no riskujete lámanie.“

VIZÁŽ: „Vidím to na výrazné zemité farby.“ S týmito slovami naznačila svoj postup práce Klaudia Kolenčíková, ambasádorka značky Yves Saint Laurent z parfumérie Marionnaud v Poluse, keď sa zoznámila s Hankou a pozrela sa zblízka na tvár, ktorú bude líčiť. Použila typickú jesennú paletu v hnedých a zelenkastých tónoch. Neboli potrebné výrazné korektúry pleti, preto stačil len veľmi jemný mejkap, nežná broskyňová lícenka a na pery broskyňový rúž.

Aj dlhé hodiny v prednáškových sálach si treba spríjemniť sviežou vôňou, ktorá  len tak skoro nevyprchá a v prípade informačného pretlaku spoľahlivo nabudí unavený mozog. Hanke sme pre tento účel poradili parfum ZADIG &VOLTAIRE, novinku dostupnú exkluzívne v predajniach Marionnaud. V harmonickom pomere sa v nej snúbi ležérnosť s eleganciou a odráža sa kontrast intenzity a ľahkosti, modernosti a klasiky. Je zložená z drevitých i kvetinových ingrediencií, prevláda santalové drevo, jazmín, gaštan i vonná živica. 

TIP vizážistky: „Dnes mám pre vás niečo jednoduché, rýchle a s ohromným efektom! Ak chcete prehĺbiť pohľad, použite kontúrovaciu ceruzku  do vnútorného spodného viečka.“ 

OUTFIT: „Tému jesenný kabát sme v tomto prípade poňali netradične - farebne,“ hovorí odborníčka na módu stylistka Mirka Dobiš Michalková, ktorá sa nenechala zviesť predstavou kopírovania štýlu mamy a dcéry, namiesto toho pomohla svojím výberom podčiarknuť Hankinu mladistvosť, a to decentne, bez stopy po tínedžerských výstrelkoch. „Značka ORSAY ponúka ozaj širokú paletu jesenných odtieňov a tak sme opäť vyberali. Výrazný petrolejovo-modrý kabát sa nielen hodí k októbrovému zadaniu Štýlových nákupov v Poluse, ale aj skvele kontrastuje s ryšavými vlasmi. Pre ešte výraznejší efekt sme zvolili aj dominantné žlté šaty. Takáto farebnosť mimoriadne pristane najmä mladším dámam. Čierne čižmy značky Baťa či klobúk nič nepokazia, no aby sme sa vyhli príliš zladenému a uhladenému dojmu, zvolili sme extravagantnejšiu sivú, kožušinovú kabelku, taktiež z predajne ORSAY.“

TIP stylistky:  „Milé dámy, pri klobúkoch platí, že čím ste vyššia, tým širšiu striešku si môžete dovoliť.“ 

Módna vizitka Hanky: 

Neznášam: neadekvátnosť. Keď sa niekto riadi najnovšími módnymi trendmi, napriek tomu, že mu to vôbec nesedí, prípadne ak nie je schopný slušne a vhodne sa obliecť na spoločenskú udalosť, pretože preferuje svoj komfort pred etiketou odievania. Byť elegantnou neznamená rezignovať na pohodlie, a platí to aj v opačnom poradí.

Zbožňujem: rafinovanú krásu. Nič prekombinované, v jednoduchosti je sila!
Využite aj vy možnosť originálneho módneho poradenstva, aké tu ešte nebolo. V réžii Polus City Center vás nastajlujeme podľa vopred určenej témy a okrem špičkového servisu a profesionálnych fotografií si odnesiete domov aj symbolický darček. Užite si deň plný relaxu a horúcich módnych trendov na účet Polusu! 

Téma mesiaca NOVEMBER: „jesenný DENIM“.  Prihlášku spolu s fotografiou posielajte na: radostzaziarit@poluscitycenter.sk. Uveďte svoje meno, bydlisko – mesto, vek a nezabudnite pripojiť svoju aktuálnu fotografiu. Prijmete našu módnu výzvu? Skúste to, odvážnym šťastie praje!

S pozdravom, tím projektu Štýlové nákupy v Poluse.