Presunúť na hlavný obsah

Čistenie & odličovanie – nerozlučná dvojica

Krása

Počas dňa dostáva naša pleť skutočne zabrať. Musí sa vyrovnávať s mnohými nepriaznivými vplyvmi, či už ide o klimatické zmeny, často náročné podmienky životného prostredia, alebo napríklad smog. Preto treba pleti venovať starostlivosť, akú si zaslúži, aby mohla zažiariť v celej svojej kráse a bola zdravá.

Tou najdôležitejšou súčasťou rituálu starostlivosti o pleť je jednoznačne každodenné dôkladné čistenie, najmä ak používate make-up. Možno si teraz vravíte – prečo mám strácať čas čistením, keď sa nemaľujem? No skúste si v duchu premietnuť svoj bežný deň, kde všade ste boli a s čím všetkým prišla vaša pleť do kontaktu. A hoci to úplne nie je vidno, verte, že večer sa už na tvári nahromadí kopa nečistôt, ktorých sa treba zbaviť. Len tak totiž môže pleť naplno absorbovať následný ochranný krém a nechať na seba pôsobiť jeho účinné ingrediencie. A čo ráno po prebudení? Mohlo by sa zdať, že žiadne čistenie nie je potrebné, veď ste to už urobili pred spaním. Lenže v noci sa zas pokožka viac potí, produkuje vyššie množstvo mazu, detoxikuje sa a tým vylučuje nečistoty z tela. Aj ráno má teda čistenie pleti zmysel.

 

Nie ste si istá, ako má správne vyzerať čistiaci rituál? Objasníme vám to. Ak máte na tvári make-up, budú vašou prvou voľbou micely v podobe molekúl zachytávajúcich nečistoty. Nájdete ich v obľúbenej micelárnej vode Bioderma Sensibio H2O, ktorá si hravo poradí aj s nánosmi líčidiel alebo niekoľkými vrstvami vodeodolnej riasenky. Na cestách sa vám zase budú hodiť vlhčené odličovacie obrúsky z rovnakého radu. Potom prichádza na rad samotné čistenie, ktoré môže byť prvým krokom v momente, keď ste predtým žiadny make-up nepoužili.

 

Ako si dennú očistu maximálne spríjemniť? Stavte na novinku od značky Bioderma – penivý gél Sensibio Gel moussant. Dokáže toho skutočne veľa. Pleť jemne a dôkladne vyčistí a pripraví ju na aplikáciu ošetrujúceho prípravku. Môžete sa tešiť aj na poriadnu dávku hydratácie, pretože tá sa po dvoch týždňoch používania zvýši o neuveriteľných 77%! Máte citlivú pleť? Nemusíte mať obavy. Žiadne pálenie, pnutie ani svrbenie sa konať nebude, a to dokonca ani vtedy, keď sa vám gél dostane do očí. Začnite tým, že gél nanesiete na navlhčenú pleť, čím vznikne príjemná pena. Po umytí celú tvár dôkladne opláchnite a osušte. Potom môžete použiť ešte micelárnu vodu Sensibio H2O, ktorá bude príjemnou dočisťujúcou a osviežujúcou bodkou. Uvidíte, že na ten pocit sa budete tešiť každý deň, pretože len skutočne čistá pleť môže byť zdravá a krásna!

Viac informácii o čistiacej rade Bioderma Sensibio H2O nájdete aj na oficiálnej stránky Biodermy.

Video: Pozrite si nové kampaňové video Biodermy